Over Ons

Toen ik 8 was kreeg ik van een buurman Gerrit Veer 2 postduiven. Deze gingen bij ons in de voliere waar grasparkieten in hadden gezeten. Er kwam een uitvlieg klep in en de duivensport was voor mij begonnen. Ik bouwde met mijn vader een groter hok. Ik kreeg late postduiven van Gerrit Veer, Stokwielder en Cees Koers. De duiven vlogen best goed mee in de vereniging De snelle wieken in Hilversum. Vanaf 1990 vloog ik vele prijzen samen met mijn vader. In de vereniging maar ook in de kring Hilversum eo. In 1994 had ik geen zin meer in de duivensport en stopte met de duiven. 1996 verhuisde ik met mijn ouders naar Workum. Daar heb ik ook weer wat duifjes gehad, maar werd niet lid van een vereniging. In 1999 verhuisde we naar Idskenhuizen. Daar werd ik wel weer lid van een PV. Het was Douwenocht in Sint Nicolaasga. Hier vloog ik weer met duiven van Cees Koers. Maar Idskenhuizen was niet zo prettig wonen dus maar weer verhuisd. In 2006 lid geworden van PV de zwarte doffer in Joure en daar ben ik nu nog steeds lid.

 

Dit is ons gezinnetje.

 

Dit zijn de hokken waar ik nu op vlieg:

Uiterst links een hokje voor de weduwduivinnen. Daarnaast plek voor 16 weduwnaars.

En rechts een hok voor de jongen.

Ook op Facebook.

https://www.facebook.com/mikel.post

 

Geschiedenis van het project

Veel duivenmelkers hebben een eigen site. Gaat over hun manier van duiven houden en de resultaten staan er vaak ook  op. Ik kijk ook vaak bij diverse melkers op de site om te zien wat hun bezig houd en wat ze met hun duiven doen.

Zelf wil ik ook dagelijks dingetjes melden die gebeuren met de duiven. Al zal dit in het winter seizoen niet zo heel veel zijn. Het is dan erg rustig.